Fragmatic Art-project afgerond!

Op dinsdag 15 mei was dan eindelijk de feestelijke onthulling van het Fragmatic Art-project gemaakt door leerlingen van praktijkschool De Zonnegaard in Nijmegen. Het thema van dit project is gelijknamig aan het nieuwe werkboek van Kunstvlucht: 'Dieren in de kunst'. Tijdens de onthulling van het Fragmatic Art-schilderij hebben de auteurs van Kunstvlucht alvast een impressie kunnen geven van dit nieuwe werkboek, Kunstvlucht 3. 
 
Afbeelding_026De leerlingen hebben weken met heel veel plezier en inzet gewerkt aan een kunstwerk van de surrealistische kunstenares Frida Kahlo uit Mexico. Het Fragmatic Art-schilderij bestaat uit losse onderdelen die één groot schilderij vormen. Iedere leerling heeft een voorbeeld van 1 x 1 cm gekregen dat is uitvergroot naar 10 x 10 cm. Uiteindelijk zijn 280 stukken samengevoegd tot één prachtig schilderij. Klik op de afbeelding voor een vergroting.


London
Het kunstproject is begin maart gestart als betaalde opdracht van Edu'Actief.
Met het geld dat de leerlingen hiermee verdienden maken ze een culturele reis naar London. Deze week vertrekken de leerlingen naar deze bruisende stad vol kunst en cultuur. De leerlingen kregen van Edu'Actief-uitgever Roland Loos de opdracht om de gekleurde paraplu's op de foto hiernaast in Londen op te zoeken.Het schilderij heeft nu nog een plekje in het restaurant van De Zonnegaard, maar binnenkort krijgt dit pronkstuk een mooi plaatsje bij Edu'Actief! 

Onthulling_15052012 Onthulling_15052012_2