Aan de slag met Fragmetic Art

De leerlingen van praktijkschool De Zonnegaard uit Nijmegen werken hard aan het Fragmetic Art-project. Het kunstproject werd twee weken geleden opgestart om geld in te zamelen voor een reis naar Londen. Deze week hebben de leerlingen veel ontdekt over het mengen van kleuren.

 

fragmatic-art_projectDe eerste verfspatten staan op het doek, al was dat geen makkelijke opgave. Docent Hans van der Heul "Je moet ontzettend goed kijken wat je aan het schilderen bent. De leerlingen hebben een voorbeeld van 1 x 1 cm wat ze moeten vergroten naar het daadwerkelijke schilderij."

 

Ongeveer twee a drie keer in de week werkt de school uit Nijmegen aan het Fragmetic Art-project met als thema 'Dieren in de kunst'. Om tot een groot schilderij te komen gebruikt de school onder andere boeken van Kunstvlucht. Om extra inspiratie op te doen gaat de school binnenkort een dvd kijken van kunstenares Frida Kahlo, een surrealistische kunstschilderes uit Mexico.

 

Begin mei wordt het kunstwerk van de leerlingen gepresenteerd. Tot die tijd houden we hun vorderingen bij via deze website.

 

verven_voor_fragmatic-art  leerling_en_fragmatic-art  jongeren_aan_de_slag