Kunsteducatie

Kunst is overal: in het museum, theater, op straat en thuis. Met Kunstvlucht maken leerlingen van het praktijkonderwijs, vso, vmbo en mbo kennis met de wereld van kunst en cultuur, en met de kunstenaar in hen zelf. Leerlingen raken met Kunstvlucht geïnspireerd en daarnaast worden hun talenten gestimuleerd. Bij deze vorm van kunsteducatie staat doen, durven en ervaren centraal.

 

Het materiaal

Het materiaal van Kunstvlucht bestaat uit twee werkboeken en deze ondersteunende website.

 

Twee werkboeken
Met Kunstvlucht geeft u kunsteducatie met behulp van twee werkboeken. De twee werkboeken behandelen elk een ander thema. Vele gezichten is de titel van Kunstvlucht 1. Onderwerpen zoals emoties, gezichtsuitdrukkingen, portretten en gezichtsbedrog komen aan bod. Bij dit werkboek is een handige verzamelmap inbegrepen. In het werkboek Kunstvlucht 2 staat Kunst en je lijf centraal. Elk onderwerp wordt vanuit verschillende kunstdisciplines benaderd.

 voor_e-flash

Titel ISBN
Kunstvlucht 1 - Vele gezichten *    9789 03 720 2205
Kunstvlucht 2 - Kunst en je lijf 978 90 3720 5558
   

 * Kunstvlucht 1 is inclusief een handige verzamelmap.

 

Ondersteunende website

Via www.edu-actief.nl kunt u gratis toegang aanvragen tot het docentenmateriaal zoals beeld- en geluidsfragmenten, verdiepingsmateriaal en een beeldwoordenboek. Kunstvlucht bevat daarnaast enkele instrumenten om de resultaten en vorderingen van leerlingen in kaart te kunnen brengen, namelijk Mijn Galerij en C-Zicht. Mijn Galerij is een eenvoudig digitaal portfolio waarop leerlingen foto's van hun werkstukken en opdrachten kunnen tonen. C-Zicht is een instrument ontwikkeld door Edu-Art Gelderland. Competenties als samenwerken, presenteren, doorzetten, creëren en reflecteren kunnen via opdrachten in Kunstvlucht desgewenst worden benoemd met behulp van C-Zicht.


Het digitale materiaal vindt u onder het tabblad docentenmateriaal.

 

Kunsteducatie op uw eigen manier
De auteurs van Kunstvlucht willen docenten volop ruimte bieden om te differentiëren en om lokale projecten of eigen opdrachten in het materiaal te integreren. Kunsteducatie op uw eigen manier. Wilt u meer weten over de auteurs van het lesmateriaal? Lees het interview.

 

Kunstvlucht biedt structuur in het avontuur van de verschillende kunstvakken.